ملا عمر، رهبر طالبان هشدار داده است که توافق امنیتی میان امریکا و افغانستان (عواقب جدی) دربر خواهد داشت.
کابل و واشنگتن درباره حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پس از سال 2014 مذاکراتی را درباره توافقات دوجانبه امنیتی داشتهاند.
ملا عمر، روز یکشنبه (21 میزان/مهر) در بیانیهای که منتشر کرد اظهار داشت، (متخاصمان و همپیمانان آنها باید بفهمند که (امضای) توافق راهبردی برای آنان عواقب جدی را در پی خواهد داشت.)
وی ادامه داد که باقی ماندن پایگاههای امریکا در افغانستان (غیرقابل قبول) است و افزود، نبرد علیه امریکا (تحرک بیشتری) خواد داشت.
رهبر طالبان این اظهارات را یک روز پس از آن ابراز داشت که حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان بعد از دیدار با جان کری، وزیر امورخارجه امریکا اعلام کرد که با بخشهایی از پیشنهادات موافقت کرده است اما درباره مصونیت سربازان امریکایی از تحت تعقیب گرفتن توسط قوانین افغانستان مخالفت کرده است.
کری گفته است که (بدون توافق امنیتی دوجانبه) مسائل قابل حل و فصل نیست.
جان کری با پروازی از کوآلالامپور عازم کابل شد و با حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان درباره پیشبرد توافقنامه امنیتی دوجانبه با افغاستان گفتوگو کرد.
درحالی که واشنگتن خواهان نهایی شدن این توافقنامه تا پایان اکتبر است اما درخواست کرزی برای ضمانت طرف امریکایی مبنی بر عدم مداخله خارجی در افغانستان، این مذاکرات را با بنبست روبرو کرده است.
کابل همچنین با درخواستهای امریکا برای ادامه عملیات ضد تروریستی و عملیات علیه شورشیان در افغانستان، پس از سال 2014 میلادی مخالفت کرده است.
کرزی روز دوشنبه گفت: (امریکا و متحدانش، ناتو، خواهان آن هستند که حتی پس از امضای پیمان امنیتی دوجانبه، برای حمله به مردم و روستاهای ما آزادی داشته باشند.)
رئیس جمهور افغانستان خاطر نشان کرد: (مردم افغانستان هرگز این اجازه را نخواهند داد.)
با وجود این بنبست، مقامهای رسمی امریکایی بر نهایی شدن این توافقنامه تا پایان ماه جاری میلادی پافشاری میکنند چون اگر قراردادی امضا نشود، تمامی نیروهای امریکایی باید پس از سال 2014 میلادی، خاک افغانستان را ترک کنند.
واشنگتن میخواهد حدود 10 هزار نیروی خود را در افغانستان حفظ کند
با این حال، مقامهای رسمی که جان کری را در این سفر همراهی میکنند به خبرنگاران گفتند این دیپلمات ارشد امریکایی به امضای این قرارداد در این سفر امیدوار نیست.
کرزی، اوایل هفته جاری تهدید کرد اگر این قرارداد منافع ملت افغانستان را تامین نکند، از مذاکرات در این زمینه چشم پوشی میکند.
بدون حضور نیروهای امریکایی در افغانستان، امکان حفظ نیروهای ناتو یا متحدان امریکا در افغانستان بعید به نظر میرسد.
در حال حاضر، 54 هزار نیروی امریکایی در افغانستان مستقرند. این آمار از شمار نیروهای امریکایی که در آغاز کار اوباما در افغانستان مستقر بودند، بسیار بیشتر است
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/983